Nieuwtjes

Waarom afletteren 2.0?

Het afletteren van je openstaande posten binnen Exact kan een hele klus zijn. Met onze aflettermodule automatiseren wij dit proces. Wij hebben twee versies van de aflettermodule, namelijk de ‘oude’ aflettermodule en Afletteren 2.0. In de kern doen ze precies hetzelfde, maar er zijn ook de nodige verschillen. We hebben deze op een rijtje gezet:

  1. xCore: de 2.0-variant is ontwikkeld op het xCore-platform. xCore is dé plek voor al jouw e-commercekoppelingen en alle Aflettermodules. Eén omgeving voor al je producten met een moderne en gebruiksvriendelijk interface én volledig inzicht via duidelijke rapportages.
  2. Add-ons: de 2.0-module maakt het mogelijk add-ons toe te voegen aan je module. Breid je Aflettermodule uit via diverse add-ons en automatiseer je afletterproces nog verder.
  3. Automatisch boeken: heeft de aflettermodule een 100% match, dan wordt deze automatisch geboekt. In de oude versie is dit nog een handmatige actie.
  4. Ophalen betalingsbestanden: bij meerdere Payment Service Providers (zoals Mollie, Adyen en MultisSafepay) haalt de 2.0-module de betalingsbestanden automatisch op. Dus geen downloads en uploads meer. Let op: dit is niet bij iedere PSP mogelijk.   
  5. Zelf installeren: bij de oude module is het installatiepakket verplicht. Bij de nieuwe variant kun je de module (meestal) zelf installeren en is een installatiepakket dus niet verplicht meer, uiteraard kun je nog steeds kiezen om gebruik te maken van het installatiepakket.
  6. Unieke referentie in Exact Online: bij de oude module is het alleen mogelijk om te matchen op het veld ‘Omschrijving’ van de openstaande post. Bij de Aflettermodule 2.0 is het mogelijk om ook op andere velden uit de kopregel van de openstaande post te matchen. Op één van de volgende velden kun je matchen: Omschrijving, Boekstuknummer, Factuurnummer, Uw Referentie, Betalingsreferentie.

Wij zijn druk bezig om alle PSP’s over te zetten naar de Afletteren 2.0-versie. Wij streven ernaar om dit begin 2022 afgerond te hebben.

Logo LinkedIn Logo Facebook Logo Twitter Logo Whatsapp

Lees meer